Over ons

Forceertechniek Koolmees B.V. is een familiebedrijf wat zich sinds 1946 richt op het vervormen van diverse metalen door middel van de forceertechniek. In de loop der jaren hebben er veel ontwikkelingen plaatsgevonden binnen het bedrijf waardoor Forceertechniek Koolmees B.V. zich op dit moment een multi-functionele en toonaangevende organisatie binnen de metaalbewerkingsbranche in Nederland mag noemen. Inmiddels wordt Forceertechniek Koolmees B.V. bestuurd door de derde generatie van de familie Koolmees.

De eerste activiteiten binnen het bedrijf zijn in 1946 ontplooid in de Rotterdamse wijk Katendrecht.
In 1952 werd een pand betrokken op het Noordereiland in Rotterdam Centrum. Zesentwintig jaar later, in 1978, is het bedrijf verhuisd naar de Fruiteniersstraat op industrieterrein de Geer in Zwijndrecht. Voor die tijd een ruim bedrijfspand met voldoende uitbreidingsmogelijkheden.
Het bedrijf begon na de verhuizing sterk te groeien waardoor het pand in de jaren 2000 en 2010 aanzienlijk uitgebreid is om ruimte te bieden aan de sterk toegenomen productie.
Na jaren van intensieve groei hebben wij in 2016 ons huidige pand met een vloeroppervlakte van ruim 3500m² betrokken waarbij verschillende vormen van forceren, persen, verspaning en plaatbewerking met grote zorg en vakmanschap uitgevoerd worden.

Automatisering/Robotisering
Met de aanschaf van de eerste automatische forceermachine in 1996 deed de computertechniek zijn intrede bij Forceertechniek Koolmees B.V.. De mogelijkheden van het bedrijf zijn hierdoor sterk uitgebreid. Doordat het bedrijf in de jaren na de aanschaf van deze automatische forceermachine steeds gerichte investeringen gedaan heeft kunnen we met trots vermelden dat Forceertechniek Koolmees B.V. op dit moment beschikt over een zeer modern en geavanceerd machinepark wat deels gerobotiseerd is.

Verspaningstechniek/ Gereedschapmakerij
Sinds de overname van Boer Metaalbewerking B.V. uit Hendrik Ido Ambacht in 2016 zijn wij in staat onze eigen gereedschappen te vervaardigen. In combinatie met diverse vormen van verspaning geeft dit ons de mogelijkheid om flexibel en zelfstandig te opereren en om onze opdrachtgevers op een nog gerichtere manier van dienst te zijn.

Door ons machinepark met vele toepassingen binnen de metaalbewerkingstechniek en een professioneel team van medewerkers kunnen wij op een efficiënte en flexibele manier voldoen aan de vraag van onze opdrachtgevers en de wensen in de markt. De waarden kwaliteit en betrouwbaarheid vormen de kern van ons bedrijf en zijn terug te zien in al onze bedrijfsonderdelen.

FORCEERTECHNIEK KOOLMEES B.V. | MEER DAN FORCEREN ALLEEN