Over ons

Forceertechniek Koolmees B.V. is een traditioneel familiebedrijf wat zich sinds 1946 richt op het vervormen van diverse metalen doormiddel van de forceertechniek.
Op dit moment staat de derde generatie aan het roer.

De eerste activiteiten zijn ontplooid in de Rotterdamse wijk Katendrecht.
In 1952 werd een pand betrokken op het Noordereiland in Rotterdam Centrum. Zesentwintig jaar later, in 1978, werd een pand betrokken aan de Fruiteniersstraat op industrieterrein de Geer te Zwijndrecht: een ruim bedrijfspand met uitbreidingsmogelijkheden.
Zowel in 2000 als 2010/2011 is het pand aanzienlijk uitgebreid, om ruimte te bieden aan de inmiddels sterk toegenomen productie.
Na jaren van intensieve groei hebben wij in 2016 ons huidige pand met een vloeroppervlakte van ruim 3500m² betrokken.

Automatisering/Robotisering
In 1996 deed de computertechniek ook in ons bedrijf zijn intrede: de eerste automatische forceermachine werd aangeschaft. Dit vergrootte de mogelijkheden van het bedrijf aanzienlijk. In de jaren daarna werden steeds gerichte investeringen gedaan. Waardoor wij met trots kunnen vermelden dat Koolmees BV beschikt over een zeer modern machinepark gedeeltelijk gerobotiseerd. Zie onze diensten pagina voor een uitgebreid overzicht van onze mogelijkheden.

Verspaningstechniek/ Gereedschapmakerij
Sinds de overname van Boer Metaalbewerking B.V. uit Hendrik Ido ambacht in 2016 zijn wij in staat onze eigen gereedschappen te vervaardigen.

Daarnaast bieden wij verschillende verspanende diensten aan, zie onze diensten pagina voor meer informatie.