Handmatig Forceren

Handmatig forceren is het oudste bedrijfsonderdeel van Forceertechniek Koolmees BV. In meer dan 70 jaar tijd is er veel veranderd in de markt maar de behoefte aan handmatig forceren blijft.

Vooral zachte metaalsoorten zoals Aluminium, Koper en Messing lenen zich uitstekend voor dit proces. Als één van de weinigen bedrijven in Nederland is Forceertechniek Koolmees B.V. gespecialiseerd in dit proces en beschikken wij over 4 machines. De maximum schijfdiameter die wij handmatig kunnen forceren is Ø1200mm.

Handmatig forceren is een echt ambacht waarbij de vakbekwaamheid van de forceur een grote invloed heeft op het eindresultaat van het product. Doordat forceren een koudvervormingstechniek is van veelal zachte materialen moet de operator precies weten welke spanning hij kan opbouwen voor er barsten of scheuren ontstaan. Dit proces is voor elke materiaalsoort verschillend.

Door het sterke familie-karakter binnen het bedrijf is deze kennis van generatie op generatie overgegeven wat ervoor gezorgd heeft dat Forceertechniek Koolmees B.V. uitermate gespecialiseerd is in dit proces.