Automatisch Forceren

In 1996 deed de eerste automatische forceermachine zijn intrede bij Forceertechniek Koolmees B.V.. Automatisch forceren is in de loop der jaren een steeds belangrijker bedrijfsonderdeel geworden. De vraag naar automatisch forceren is groot. Om aan de vraag te kunnen blijven voldoen hebben wij geïnvesteerd in een zeer modern machinepark. Wij beschikken over zes machines waarvan de maximaal te forceren schijfdiameter Ø1080mm is.

Automatisch forceren is vooral geschikt voor seriematig werk. De forceerautomaat wordt geprogrammeerd door een forceur. Nadat de juiste bewerkingen toegevoegd zijn wordt het forceerprogramma opgeslagen en kan de serie gedraaid worden. Een van de voordelen van een forceerautomaat is de mogelijkheid tot het bereiken van een zeer nauwkeurige maatvoering. Doordat Forceertechniek Koolmees B.V. gebruik maakt van de nieuwste technieken zijn de instel- en productietijden naar een minimum gebracht wat ons de mogelijkheid geeft flexibel te werken. Een van de voorbeelden van deze nieuwste technieken is het forceren in combinatie met een volledig gerobotiseerd handlingstraject. Het robotsysteem zorgt ervoor dat de halffabrikaten op de forceerautomaat terechtkomen en legt de eindproducten na afloop van het forceerproces op een pallet of in een krat.

Forceertechniek Koolmees B.V. blijft investeren in de nieuwste forceertechnieken en combineerd zo de traditionele techniek met de modernste middelen.